Roadtrip!

Mijn laatste blogpost dateert ook al weer van even geleden. De reden is omdat mijn laptop in reparatie was dus had ik geen computer tot mijn beschikking.

Twee weken geleden was er hoog bezoek hier in Barcelona. Mijn vader was op bezoek. Tijd voor een paar toeristische dingen te bezoeken.

Zaterdag 14/03

IMG_7628Het kan af en toe wel eens regenen in Barcelona. En wel vandaag was het van dat! Natuurlijk niet zo aangenaam om dingen te bezoeken. Voormiddag (vlak voor de regen) brachten we een bezoek aan park guell. Op het einde van ons bezoek begon het te regen, niet een klein beetje maar toch wel redelijk hard. En natuurlijk was het toch wel 5 minuten wandelen tot aan de metro. (Om er toch maar bij te vertellen dat dit allemaal trappen waren. Beetje te vergelijken met de trappen in luik. Alleen was er hier een roltrap om naar boven te gaan)

Na eventjes in de metro gezeten te hebben zochten we Starbucks op om even te drogen en beetje te drinken. Hierna was de regen voorbij en gingen we richting een van de mooiste parken hier in Barcelona. We doorkruiste de rambla en even eens snelle stop aan de kathedraal.  Deze was ineens betalend. (7€) Dit deed me wel even twijfelen aangezien ik er al geweest was en toen niets betaald had (oeps?). Nee op zondag is dit dus wel gratis aangezien het dan kerkdag is.

En om eerlijk te zijn, je moet hier letterlijk voor alles betalen, en niet een klein beetje. Voor park Guell betaal je al rap €8. Hiervoor heb je recht voor het deel dat je op de foto ziet. (letterlijk alles op de foto, niet meer of niet minder). Wil je da Sagrada bezoeken dan betaal je €17, dit zonder bezoek aan de torens. De meest belachelijk prijs is €20, dit voor het huis van gaudi te bezichtigen. Een paar lege kamers, en volgens mij is de buitenkant mooier dan de binnenkant. Ik ben nog aan het twijfelen of ik hier naartoe zal gaan. (ik lijk wel een gierige pin.) Wel handig om te weten is dat je op zondag na de middag een hele hoop musea gratis kan bezoeken.

 Zondag 15/03

IMG_7674Vandaag gaan we het centrum van Barcelona verlaten en zoeken we het binnenland op. En ik kan dit eindelijk in 3 woorden samenvatten: doods, kronkelig en struiken. Met een gehuurde auto reden we naar onze eerste bestemming Montserrat. Dit is een opvallende rots die tot km ver te zien is. Op deze rotsen is een klooster gebouwd. En ik was toch wel zeer onder de indruk. Aangezien je hier toch niet op zo een toegankelijke plek bent waan je je echt in een dorp. Je kan vanaf hier ook tot op de top van de “berg” gaan waar je een fantastisch uitzicht hebt. Je kan je hier ook wel een hele dag vermaken met wandelen, zeer mooi! Dit is een echte aanrader voor als je meerdere dagen in Barcelona bent. Zelf hebben we een kleine tocht van een dikke 40min gemaakt op de “berg” om eens rond te kijken.

Na Montserrat ging het verder doorheen vele dorpjes. Hiervan kan je toch wel stellen dat deze er niet echt uitnodigend bijlagen. In de meeste dorpjes was het wel heeel rustig op een zondag. Ook de structuur van de dorpen liet aan de wensen over. Zo staat alles volgebouwd met appartementen. En hoe dichter je bij Barcelona komt hoe meer het op een wijk van apartements blokken lijkt ipv een dorp.

Verder reden we nog door een natuurgebied niet zo ver van Barcelona. Hier vind je ongerepte natuur. Ideaal voor de stadsbewoners om eens uit te blazen. Maar zoals ik al zei nogal kronkelige wegen overal, na de rit voelde ik met toch niet zo wel.

Wel dit was een zeer druk weekend. In men volgende post praat ik over wat er allemaal gebeurd is van toen tot nu! Tot snel!

Het kan ook slecht weer zijn in Barcelona.

Het kan ook slecht weer zijn in Barcelona.

Gunther Claes

Software developer.

You may also like...

Leave a Reply

avatar