Hola barcelona

Vandaag was het DE dag! De move naar Barcelona. En dat voor 3 maanden en 1 week. Sommige mensen vragen hun af wat ik hier in gods naam kom doen! Wel, ….

Vliegtuig @ Brussels Airport

Om 10:25 vertrok mijn vliegtuig. Lekker vroeg opstaan dus. Ik moest nog enkele dingen inpakken. En net zoals altijd met het last minute inpakken vergeet je wel wat. Zoals een handdoek om af te wassen.

Op het vliegtuig had ik gekozen voor een zetel naast het raam. Ook al is me dit altijd afgeraden op “kleinere” vliegtuigen was ik toch content. Naast me zat een vrouw, die volgend mij “beetje” schrik had. Het was een snelle en comfortabel vlucht.

Om 12:10 kwamen we aan in Barcelona (10 min vroeger dan voorzien). Toen begon het. Ik moest om 14:30 aan men studio aankomen om daar de sleutel in ontvangst te nemen. Ik dacht dit word een race tegen de klok.

Vanuit de luchthaven rijd een trein tot in de stad. Enig probleem is dat deze in terminal 2 toe komt. Dus ik moest op zoek naar de pendelbus hierheen aangezien dat ik in terminal 1 toekwam. GEVONDEN! Nu nog een ticket bemachtigen, en wel namelijk een ticket voor 3 maanden. Automaten genoeg.  Ook al had ik voor engels gekozen leek de helft toch nog in het Spaans te zijn. Toen ik men ticketje gekregen had was het “lopen” voor de trein, deze vertrok binnen de 2 minuten. (een meevaller) En toen overstappen om de metro in het centrum. En toen ik boven de grond kwam was het aan het regen. Ik moest nog 30min overbruggen. Even rondkijken in de buurt.

Aangekomen aan mijn studio. En daar stond ik voor de duur. Gelukkig kwam er een vrouw voorbij met kennis van zaken. Na op 3 bellen gedrukt te hebben en iets gepraat te hebben (ik heb er jammer genoeg niets van verstaan :$) Ik kon toch al op de gang wachten, droger dan buiten. En na 10 minuutje kwam er iemand om mij de sleutel te geven en me even rond te leiden in men studio.

Doet toch maar even raar zo een lege studio. Zo onpersoonlijk. Snel uitpakken maar! En natuurlijk voedsel in huis halen. Njamie! Het was eventjes zoeken naar een “supermercato” die iets meer verkocht dan een zak chips en een fles cola. Maar wie zoekt die vind. Was toch wel even schrikken om ze vanaf 0 inkopen te doen. Je staat er niet mee stil wat je allemaal nodig hebt. Natuurlijk ben ik vanalles vergeten. Ik zou nog kunen terug gaan, de winkels zijn hier namelijk tot 21 of 22u open, maar ik ga het toch laten tot maandag. (Edit: waar ik nu over nadenk toch niet zo een slime zet is. Een keukenhanddoek en vuilniszakken zijn toch echt wel een must om u keuken proper te houden)

Voor wie interesse heeft en geen snapchat heeft dan vind je hier mijn story van de dag. Met een korte “House Tour”:

 

En dan heb je zomaar 13760 stappen gezet. (9,3km) Vroeg men bed in vandaag… tot de volgende!

[Laat iets weten, hieronder, wat je van deze entry vind. Te kort? Te lang? Te saai?]

Gunther Claes

Software developer.

You may also like...

Leave a Reply

avatar