Het Werk!

Voila de eerste 2 werkdagen zijn achter de rug.

Ik werk voor een bedrijf genaamd “Lemonade“, dit is een bedrijf dat enkele locaties heeft. Ik zit dus in Barcelona (logisch). Hier in Barcelona zitten we in een co-workingspace genaamd “Betahaus“. Ik en mijn 6 collega’s zitten dus tussen een hele hoop andere creatieve mensen, dit brengt een heel leuke sfeer met zich mee.

Betahaus

Onze werkplek en mijn bureau. (Ik zit in het midden van de tafel, aan de andere kant)

Gisteren ging ik rond 9u30 naar het Betahaus. Op het 3de verdiep vond ik mijn collega’s terug. Ik kreeg een (nieuw) laptop voorgeschoteld die ik naar hartelust mocht instellen. En zo als altijd met een nieuwe windows is het prutsen met de toetsenbord instellingen. Een spaans query toetsenbord (toch wel verschillend van de querty die ik gewoon ben). Alles mooi ingesteld, kom ik deze ochtend aan en is heel men windows versprongen naar het spaans. Ik dacht bij men eigen we gaan er voor. Goed idee in men hoofd, tot ik error meldingen kreeg in het spaans. Install wizzards in het spaans. BON, terug naar het engels. yes, gaat beter. Eventjes pauze genomen. SPAANS! -.- Ik denk dat ze denken van wat een pipo zit daar, die krijgt zen windows nog eens niet goed.

Terug naar de eerste dag. Na een “meeting” met men begeleider kreeg ik al de informatie die ik nodig heb voor het project. Nog even skypen met de baas in belgie. En dan beginnen met werken. Maar ik denk dat iedere IT’er wel weet, bij ieder project hoort documentatie. En aangezien dit project al grotendeels uitgewerkt is, lezen, lezen, lezen…

Niet alleen hebben we middag pauze rond 13u30, iedereen heeft hier uren die hij zelf kiest (denk ik?) Als je laat aankomt dan werk je door tot je het af hebt. Ben je vroeg uit de veren dan kan je ook snelle vertrekken.

Voor de rest van de dag heb ik me bezig gehouden met het uittesten van de technologieën die ik ga gebruiken. Dit is onderander een API in java geschreven (geek talk, men excuses).

Omdat ik dus niet door had dat het zo wat zelf te kiezen valt heb ik gewerkt tot 18u45 (niet dat ik dit erg vond). Een nadeel is wel dat ik daarna nog naar de winkel moest om eten te gaan kopen. Ook moest ik nog langst een winkel om een Spaanse sim kaart te kopen. Toen ik om 2ou20 eindelijk in mijn zetel kon gaan zitten schoot het me te binnen dat ik ook nog moet koken.

Laat beginnen en snel op mijn werk zijn heeft ook zo zijn voordelen. Zo kan ik ‘s morgens op mijn gemak mijn afwas nog doen. (don’t judge)

Niet alleen mijn naam is zeer moeilijk voor de mensen hier, maar ze hebben ook een rare gewoonte: tandenpoetsen. Er zijn mensen die komen aan en die poetsen hun tanden en kleden hun om (net alsof die heel de nacht uit geweest zijn). Of die zijn druk aan het werken en dan nemen die ineens pauze om hun tanden te poetsen? Vreemd. (Iemand een verklaring?)

Vandaag ben ik dan om 9u naar mijn werk vertrokken. En ja om 9u02 kwam ik er aan. 2 van mijn collega’s waren al druk in de weer, voor de rest was het er nog heel rustig. Dus kon ik op mijn gemakje verder klungelen. Vandaag heb ik vooral mijn tijd verprutst aan het installeren van een database en een applicatieserver. Ook heb ik geprutst met Angular.js, dat me wel heel hard interesseert! Door al mijn gepruts, en toegegeven het werkt nog niet, ben ik om 18u30 vertrokken. Laten we hopen dat het morgen wel lukt!

Ik kijk al uit naar de volgende werkdagen/weken!

ADIOS! (spaans?)

Gunther Claes

Software developer.

You may also like...

6
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
MartijnGunther ClaesUnix & CoSara en Co Recent comment authors
newest oldest most voted
Unix & Co
Guest
Unix & Co

Begrijpt de noodzaak van windows niet goed?

Sara en Co
Guest
Sara en Co

Wat ziet dat er toch al leuk uit, Gunther!
Toffe werkplek en leuk huisje zeg!
Wij houden je blog alvast in ‘t oog!

Vele groeten van
Sara, Maarten, Nelle en Finn!