Gisteren was het zo ver. De Joanne world tour naar even uitgesteld te zijn was hij eindelijk in het land. Ik heb hieronder een kleine samenvatting gemaakt van een review van concert news. Deze review vat perfect samen van wat ik van het concert vond:

Haar Joanne-tour weerspiegelt perfect Gaga’s carrièreverloop: erg grillig en voor geen meter coherent. Dat, in combinatie met een setlist die niet al te best, laat staan logisch in elkaar stak, zorgde ervoor dat het optreden om de haverklap te maken kreeg met serieuze dipjes. Alsof er gas gegeven werd en niet veel later meteen al op de rem geduwd werd, voelde het optreden met erg zwakke spanningsboog aan.  Kortom: Gaga moest in bijna elke akte de sfeer in het Sportpaleis krijgen, de zaak oppoken om niet veel later die opnieuw te laten inzakken.

Gaga lulde er verder ook een aardig stukje op los – niet zelden (overdreven) hijgend in haar micro trouwens, wat naast de vele video interludes constant het tempo van de show en dus ook de spanningsboog deed inzakken. Zo staat voor haar de regenboogvlag niet exclusief voor die van de holebigemeenschap maar is die voor haar hét symbool voor vrijheid en gelijkheid voor iedereen in het algemeen, ongeacht je ras, sekse, leeftijd, … ‘We houden hoedanook van je’ klonk het.

Zeker, haar hits bracht Lady Gaga ook in het Sportpaleis. Zo stond ‘Poker face’ vooraan geprogrammeerd. Alleen bracht ze die hits niet zelden in een ingekorte versie (‘Alejandro‘, ‘Telephone‘ en ‘Paparazzi‘) zodat je ook hier wat op je honger bleef zitten.

Een spagaat dat al even onlogisch en inconsequent aanvoelt als het ganse concert, overigens.

Concert news

 

Het is niet dat ik Lady Gaga niet moet. Maar ze heeft bij mij toch niet zo een goede beurt gemaakt. Al blijven haar CD’s volop aanwezig tijdens mijn talloze autoritten!


De morgen schreef het volgende en ik kan er alleen maar mee eens zijn!

 Als ze op een carrière als die van Madonna hoopt, kan ze maar beter snel ontpoppen.

Hoogtepunt voor mij persoonlijk was een van mijn favoriete nummers van haar:

Gunther Claes

Software developer.

Leave a Reply

avatar