2 weken later.

Hoi allemaal,

Mijn laatste blog post dateert al van meer dan een week geleden. Schandalig. Wel men excuses daarvoor!

Ik ben vooral druk geweest met het werk. Ik begin ‘s morgens om 9u, daarvoor probeer ik nog mijn keuken op te ruimen van de dag ervoor. Dit betekend dus vroeg opstaan want ik maak heel wat rommel. ´s avonds vertrek ik er rond 18u30. Dan moet ik meestal nog gaan winkelen, aangezien je hier niet zoveel ineens kan kopen. Eer dat ik daarna gekookt heb, thuis gekeken heb dan is het al weer bijna slaaptijd. En die slaap heb ik heel hard nodig!

Ondertussen is ook mijn eerste echte weekend in Barcelona gepasseerd. Ik dacht een wandeling te maken op het strand, dit was me ook gelukt, maar is toch zwaarder dan verwacht. Hier was “veel” volk aangezien het mooi weer was. Hierna ben ik naar helemaal de andere kant van Barcelona getrokken voor een tentoonstelling over Pixar. En daarna ben ik naar een oud stadion getrokken dat nu omgebouwd is tot een winkelcentrum! Hier heb je toch wel een mooi zicht op Barcelona als je daar op het dak staat.

IMG_7534.JPG

Voor de rest van het weekend heb ik vooral veel rondgewandeld. De was en de plas gedaan, natuurlijk ook een beetje aan mijn verslag geschreven. En uitgeslapen, dit was zeer nodig.

Op het werk gaat alles trouwens goed. Ik heb vooral veel gelezen en nog maar eens gelezen en natuurlijk ook dingen uitgeprobeerd. Het is een heel leuke sfeer hier op het werk. De collega´s zijn allemaal heel behulpzaam en vriendelijk. Zo hebben ze mij geholpen in het zoeken van een Spaanse simkaart. (wat niet zo handig is aangezien alle websites meestal volledig in het Spaans zijn) En ook mijn eetgewoonten zijn soms raar voor hun. Boterhammen met chocolade?? Wie eet dat nu als lunch? Wel na dit ben ik begonnen met ´s morgens ook nog eens koude pasta klaar te maken. Of noodles in een potje mee te nemen. Ofwel zoals zij het doen iedere middag iets gaan kopen om mee te nemen. (en ik moet zeggen er zijn hier een paar lekkere dingen) EN ik denk ook dat ik een thee verslaving aan het krijgen ben!

Op zondag had ik de moed om de was te doen. Na 2 min bezig gaf mijn machine al direct een dikke error. 🙁 gelukkig heb ik alle handleidingen bij de hand en was het probleem snel opgelost. (zonder water gaat die niet veel doen :S). En doen kwam probleem nummer 2 opdraven. Ik heb namelijk niets om mijn was te laten drogen. Ik heb wel enkele stoelen op mijn terras, dit is handig voor broeken om truien maar niet voor de kleine was. Dus lag heel de dag de vloer van mijn studio vol met natte onderbroeken en sokken.

Op woensdag was het hier dorpsfeest in het “dorp” waar ik woon. Ik werd ´s morgens wakker met drums die weerkaatsten over heel mijn kamer. En dit hield heel de dag aan op het werk. Niet makkelijk om u te consenteren. En ‘s avonds werd het er natuurlijk niet beter op. Op een gegeven moment dacht ik nu is er toch wel heel veel lawaai hier rond mij en ik dacht ik moet nu toch wel eens gaan kijken. Ik was de deur van mijn studio nog niet uit en ik zag al wat er aan het gebeuren was. De deur van ons gebouw stond wagen wijd open. Vele mensen op straat en een optocht die voorbij trok. Het deed met wel heel hard op carnaval lijken. Enkel was het hier met vrachtwagens met een banner op, drumbands en paarden. En dankzij deze paarden ook een weg volledig bedekt met paardenstond! Geen lekker luchtje. Maar snoep ontbrak er niet, in tegendeel. (zie bijgevoegde video) Dit was met hopen. En nee het was niet de bedoeling dat je deze opraapte van het straat. Vangen met een zak, dozen of zelfs paraplu’s. Wel ik heb niet zo mijn best gedaan maar ik heb toch heel wat snoep bij mij liggen. Allemaal van die harde kabbabels. (hier kom ik nog een heel jaar mee toe!)

Laat het weekend nu maar komen, vandaag is het vrijdag en werk ik van 8u tot 15u! Als je suggesties hebt om te doen, laat het maar weten!!
Ik ga morgen ook proberen om een klein postje te doen met wat foto’s die ik genomen heb!

*en let vooral niet op de schrijffouten!

Gunther Claes

Software developer.

You may also like...

Leave a Reply

avatar